Nyheter

En respektabel sluttplassering av herrelaget i Lag-NM

Av: Gerd Solerød  |  Publisert: 17. juli 2020  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Både dame- og herrelaget er i aksjon i Lag-NM

Dag 3 i Stavanger:
Endelig ble det et "normalt" spillevær.  Greenene og fairwayer har tørket betydelig. Gutta er fornøyde og spiller bra, ligger på -2 etter halvspilt runde, alle 4 spiller jevnt.

De endte på en meget respektabel 6. plass. Det måtte forøvrig omspill til for å kåre vinner i herreklassen.
På Fana i Bergen endte jentene på en 3. plass, likt med nr. 2.

Neste år vil Lag-NM bli arrangert på Vestfold Golfklubb fordi damelaget på Vestfold vant årets turnering.

Turneringen fortsetter: Dag 2 på Stavanger golf:
Dagens foursomerunde er ferdigspilt. Etter runde 3 ligger vårt unge herrelag på 7. plass. Det er fortsatt regn og yr om hverandre og vi er svært usikre på om vi får fullført runde 4, fourballrunden da det er varslet kraftig regn ved 4-tiden.


Damelaget spiller i 1. divisjon på Fana golfklubb utenfor Bergen. Der regner det mye og runde 2 er derfor utsatt til i morgen, lørdag. Foreløpig ligger damene godt an, på 1. plass. Fana er en særdeles utfordrende bane å spille og det er langt å gå mellom mange av hullene. 

Herrelaget som spiller i elitedivisjonen, er i Stavanger hvor det også regner. Herrelaget består av Alexander Settemsdal, Thomas Tollefsen, Tom Rød Karlsen og William Solum. . Dagen startet med en helt grei runde for det ene paret i foursome, mens det andre paret hadde en tung start.
Regnet har tiltatt utover dagen, greenene holder seg stort sett uten overvann, banemannskapet er og ruller på de greenene hvor det har begynt å samle seg vann. 
Værvarselet sier at det skal regne godt i hele natt og hele morgendagen. Spenningen er derfor stor på hvorvidt vi får gjennomført 2 runder i morgen også. Det skal spilles en foursome - spillerne slår annenhver gang - og en runde fourball (den beste scoren på hvert hull teller) i morgen også.
En artig sak er at Thomas far, Tom Arne, spiller på herrelaget på Vestfold i den samme turneringen. Antar at det derfor er viktig for Thomas at Nøtterøys lag slår Vestfold. 

Alt som kan krype og gå av proffer er med og spiller for sine lag denne gangen. 

Det er ikke vanlig livescoring på denne turneringen, men resultatene fra herrenes runde kan følges her. Det er mulig at vi kan få til en kvasiløsning for morgendagen, ev. singelrunden på søndag.
Resultater fra damenes runde finnes her. 

Her kommer noen bilder fra innspillsrunden og i dag.